Alt du lurer på om sminkekoster

Foto: Westman Atelier

Hvilken kost skal brukes til hva? Og hvor få kan man komme unna med? Hvordan vaskes de, og hvor ofte burde man bytte de ut? Vi svarer på deres mest stilte kostespørsmål.

Hvilke koster bruker man til hva?
Det er smak og behag, men her er “the basics”.

Foundation: Her kan du velge mellom den klassiske varianten som har en flat, spatelignende form (gir en tettpakket og presis påføring), eller en større variant med tett og fluffy bust (duser ut produktet for et mer naturlig resultat).

Westman Atelier | Foundation Brush | Cult Beauty | Cult Beauty

Westman Atelier Foundation Brush

Tom Ford Beauty Cheek Brush 06 - Fredrik & Louisa

TOM FORD Cheek Brush 06

(TOM FORD sier at dette er en kost til blush, men den er også genial til påføring av foundation).

En Beauty Blender er også et fantastisk alternativ for foundation. Denne er super for deg som ønsker å bygge opp god dekk, eller har sensitiv hud som blir rød av berøring med kost. Husk å fukte svampen før bruk.

Beautyblender by Beautyblender | Cult Beauty

Beauty Blender Original Makeup Sponge Pink

Concealer: Vi liker å bruke fingerne til å påføre concealeren og duse ut med en liten fluffy kost eller en Beauty Blender. Sistnevnte er perfekt for deg som ønsker mer dekk, for eksempel på en kvise (påfør en liten mengde concealer og “dytt” produktet inn med Beauty Blenderen).

Westman Atelier | Baby Blender Brush | Cult Beauty

Westman Atelier Baby Blender

Denne lille kosten er spesiallaget for feilfri og jevn påføring av pigmentrike produkter. Vi elsker å bruke den til å duse ut concealer.

Øyenskygge: Her trenger du ikke mer enn tre gode børster.
1. Flat, hard kost til å plassere skyggen
2. En større, myk kost til å duse ut og skape overganger
3. En liten kost med presis bust til å påføre liner eller skygge under øyet.

Tom Ford Beauty Eye Shadow Brush 11 - Fredrik & Louisa

TOM FORD Eye Shadow Brush 11

Westman Atelier | Eye Shadow II Brush | Cult Beauty

Westman Atelier Eyeshadow II Brush

PINCEAU EYELINER N°205 Eyeliner Brush | CHANEL

CHANEL PINCEAU EYELINER N°205 Eyeliner Brush
CHANEL har vi ikke i nettbutikken men kan bestilles over telefon.

Rouge: Den klassiske skråkantede kosten gjør det lett å plassere og duse ut rouge. Vi har lagt vår elsk på Sisleys variant.

Sisley Blush Brush - Fredrik & Louisa

Sisley Blush Brush

Solpudder/kontur: Jo større kost, jo mer spredt og naturlig blir solpudderet. En mindre kost lar deg jobbe mer presist og er perfekt hvis du liker å konturere.

Tom Ford Beauty Bronzer Brush 05 - Fredrik & Louisa

TOM FORD Bronzer Brush 05

Westman Atelier Westman Atelier Powder Brush | Credo

Westman Atelier Powder Brush

Pudder: En stor og myk kost fordeler pudderet jevnt (og nok en gang er det Sisley som står bak storfavoritten).

Sisley Powder Brush

Hvis man kun skal ha et par koster, hvilke velger man?

Det avhenger av hva du skal bruke dem til og hvordan rutinen din er. Ønsker du et lite utvalg fleksible “allround” børster foreslår vi:
Sisley Blush Brush – Denne er super fleksibel og kan brukes til det aller meste (for eksempel rouge, solpudder og highlight).
TOM FORD Eye Shadow Blend Brush 13 – Denne kan brukes til nesten alt på øynene. Den er hard nok til å legge skygge med og myk nok til å duse den ut.
Beauty Blender Original Makeup Sponge – Denne mirakelsvampen er kanskje det ultimate “allround” produktet. Bruk den til å påføre og blende foundation og concealer (eller andre produkter, denne kan brukes til nesten alt!).

Har dere noen koster som ikke er syntetiske / har dere koster med ekte hår?
Nei, det har vi ikke, men merkene vi fører har virkelig klart å lage noen fantastiske syntetiske koster (mange av dem overgår kvaliteten på koster med naturhår). Grunnen til at vi ikke har koster med ekte hår er rett og slett fordi de ble forbudt å lage i 2018.

Hvor ofte skal man vaske kostene, og med hva?
Vi anbefaler at du vasker kostene en gang i uken, spesielt de kostene du bruker med fuktige produkter (disse trekker raskere til seg bakterier). Du kan vaske dem med Zalo (alle koster med syntetisk hår tåler dette), eller Beauty Blender såpen. Den er like effektiv til Beauty Blenderen som til kostene.

Beauty Blender Solid Blender Cleanser Lavender

Når du vasker kostene må du huske å skylle nedover, slik at vannet ikke renner inn i busten og løser opp limet (hvis kosten din begynner å røyte er det antageligvis fordi dette har skjedd). Klem vannet forsiktig ut av kosten og form den slik den skal være. La dem tørke flatt, gjerne med litt høyde på skaftet, slik at vannet renner nedover og ut av kosten.

Hvor ofte bør man kjøpe nye koster?
Svært sjeldent hvis du kjøper god kvalitet. Både Gucci Westman og Tom Ford får kostene sine laget av de beste kostemakerne i Japan, som er et godt kvalitetsstempel man kan se etter.

Hvordan bør man oppbevare kostene?
Kostene trives best når de får stå oppover i et stort glass, slik at busten ikke blir klemt og mister formen sin.

Har dere et kostesett?
Ingen av merkene våre lager kostesett og vi tror dette er en god ting fordi man da unngår å ende opp med koster man egentlig ikke trenger. Start med å investere i den kosten du trenger mest og bygg på til du har ditt eget optimale kostesett. En god kost bør være et investeringsobjekt og noe som skal vare lenge.

Har du flere kostespørsmål, eller ønsker du å sette sammen ditt eget kostesett? Ring oss på telefon 22 44 61 42

Skriv melding

Abonner Til toppen