Alt du trenger å vite om makeup-koster

Ved å bruke en børste til å legge makeup sikrer du at makeupen får en feilfri finish, og det forhindrer at oljer og bakterier fra fingrene dine gjør huden din uren – forutsatt at makeup-kostene er rene. Bruker du en børste av høy kvalitet vil du også oppleve at makeup er lettere å påføre, og at du bruker mindre av produktene dine. Her er en liten guide til våre koster og hvordan du tar vare på dem:

Foundation:

Concealer:

Blush/bronzer/pudder:

Highlighter:

Øyenskygge:

Øyenbryn:

Lepper:

Slik vasker du best kostene:

Du bør vaske kostene minimum én gang i uken, særlig foundation- og concealer-koster. Jo renere koster, desto bedre, siden de brukes på huden i ansiktet. Opphopning av makeup på kosten kan føre til at den holder på oljer, rusk og bakterier, og i verste fall føre til kviseutbrudd, irritert og uren hud. Regelmessig vask gir bedre produktpåføring og kan i tillegg forlenge kostenes levetid.

Bruk vann og en mild rens til å vaske kostene. Sjekk også hva slags bust kosten har. Naturbust bør vaskes med sjampo eller egen børsterens, og syntetisk bust kan vaskes med det samme. Dersom en syntetisk bust er veldig skitten kan du bruke litt oppvasksåpe først.

  1. Fukt busten med lunkent vann.
  2. Legg litt av renseproduktet i håndflaten din, og massér busten i håndflaten.
  3. Rens busten grundig, og gjenta trinn 2 og 3 dersom kosten er veldig skitten.
  4. Press ut så mye vann som mulig med fingrene, og press deretter med et rent håndkle.
  5. Forme busten til sin opprinnelige fasong, og legg den til å tørke på et tørt håndkle eller med busten over kanten på et bord eller en flate.

OBS! Er busten på kosten veldig stor kan det lønne seg å være ekstra grundig med håndkle-tørkingen.

Skriv melding

Abonner Til toppen