Concealer-guide: Finn concealeren som dekker dine behov.

Foto: Sisley Paris.

En concealer kan hjelpe deg med å dekke over kviser, mørke ringer, rødhet og andre ujevnheter, samt brukes til å lysne og fremheve, og er noe vi mener alle vil ha glede av i sminkepungen sin. Men for å få det beste ut av din concealer må du vite hvordan du velger den riktige for din hudtone, hudtype og ditt behov. Det finnes utallige concealere på markedet, i ulike konsistenser og ulike farger, så det er ikke bare-bare å finne ut hvilke man bør gå for. For å hjelpe deg på vei har vi derfor laget en concealer-guide som kartlegger hvilke faktorer du bør være bevisst på ved valg av riktig concealer.

Først og fremst er det viktig å være bevisst på ingredienser og om concealeren har en formel som passer din hud. Har du tørr hud så trenger du en som gir mye fukt, og er du mer oljete vil du nok foretrekke en concealer som er mer kremete og med en mattere finish. Hos oss finner du concealere som inneholder så snille ingredienser som mulig, og som både fukter og pleier huden, i tillegg til å dekke dine concealer-behov.

Concealere finnes i ulike teksturer:

  • En flytende concealer har en lettere tekstur som lett kan blendes ut med en børste, svamp eller finger. De kan variere fra full til lettere dekkevne som ofte kan bygges opp, og finnes i både matt, satin og glødende finish. Denne formelen egner seg spesielt godt rundt øyepartiet for å dekke mørke ringer, og/eller jevne ut øyelokket før øyemakeup. Her har vi ofte flere fine linjer og rynker, og med en flytende formel vil du inngå av concealeren legger seg i linjene og fremhever disse. Bruk gjerne et pudder for å sette concealeren på plass hvis nødvendig.
  • Concealere i tykkere kremform er fine til å dekke mørke ringer, hyperpigmentering og utbrudd i ansiktet. De har ofte en glattere tekstur, og kan påføres med en børste, svamp eller finger, og varierer fra medium til full dekkevne med en naturlig finish.
  • Til å dekke urenheter, rødhet, større pigmentflekker og ujevnheter i huden, kan vi anbefale en concealer i fast kremform, altså en stift-concealer. Denne typen har en tykkere og kremet tekstur, som kan påføres med børste eller finger, eller rett på huden hvis størrelsen på stiften tillater det. De finnes i medium til full dekkevne, sitter godt, og har som regel en noe mattere finish enn en flytende formel.
Foto: Sisley Paris.

Sist men ikke minst er det viktig å velge riktig farge og nyanse. Planlegger du å bruke en concealer til å dekke eventuelle ujevnheter i huden som ikke vil dekkes med foundation alene, er det viktig å gå for en nyanse som matcher foundation og hudtonen din. Skal du korrigere blå ringer under øynene, er fargekorrigering helt genialt. Da bør du velge en concealer med et hint av rosa, fersken eller rødt da disse tonene vil nøytralisere det blå. Hvilken tone du skal velge avhenger av hudtonen din. Du kan også bruke concealer for å fremheve ansiktskonturene og gi hele ansiktet et løft. For å fremheve bruker man en lysere concealer. Hvor denne plasseres avhenger av ansiktet ditt og hvilke trekk du ønsker å fremheve. Ofte plasseres den under øyne og ut på kinnben, på haken, under kinnben, og rett ovenfor brynet.

Tom Ford Shade & Illuminate Concealer

“Allrounderen”: Ønsker du en concealer som gjør “litt av alt” er Shade & Illuminate Concealer fra Tom Ford et godt valg. Det er en vannfast concealer som dekker mørke ringer, ujevnheter og fine linjer. Den inneholder hyaluronsyre som fukter huden slik at den ikke blir tørr og legger seg i linjer, og har en medium dekkevne som fint kan bygges opp. Dette er med andre ord en skikkelig allrounder!

Kommer i 20 farger.

Sisley Phyto-Cernes Éclat

Til øyepartiet: Sisley phyto cernes èclat er en storfavoritt hos oss. Den dekker godt og reduserer tretthetstegn under øynene med en naturlig finish. Phyto Cernes èclat inneholder fuktighetsgivende ingredienser som gjør at den ikke blir tørr og legger seg i linjer, og finnes i farger som er utrolige gode på å nøytralisere blå ringer. Et absolutt MUST i vår sminkepung!

Kommer i 6 ulike nyanser.

Sisley Stylo Lumière Highligheter Pen

Highlighter-penn: Ved å tilføre huden glød og lysne opp noen områder i ansiktet vil du straks se mer uthvilt ut. Og det er enkelt med denne highlighter-pennen! Den inneholder lysreflekterende egenskaper og er beriket med aktive ingredienser som også fremmer din naturlige glød. Den gir lett dekk og jevner ut hudtonen, men er først og fremst laget for å jukse på deg en 9-timers nattesøvn. Legg den på kinnben, under øynene, øverst på nesen, under bryn, og andre områder du ønsker å lysne og fremheve.

Kommer i 4 nyanser.

Tom Ford Traceless Soft Matte Concealer

God dekkevne: Traceless Soft Matte Concealer fra Tom Ford er en silkemyk stift-concealer med en vannfast og svetteresistent formula som gir medium til full dekkevne. Den er ypperlig til å korrigere ujevnheter, mørke flekker, og hyperpigmentering, og reduserer synligheten av fine linjer og rynker. Concealeren inneholder vitamin E, antioksidanter, og hyaluronsyre som tilfører fukt, og kan derfor også brukes under øynene i et tynt lag. Den inneholder ulike typer pudder, som gir en matt og naturlig finish, og den praktiske stiften gjør det enkelt å gjøre touch up i løpet av dagen.

Finnes i hele 20 farger.

Sisley Stylo Correct

Spot-concealer: Sisley sin Stylo Correct er en korrigerende concealerpenn med en fantastisk dekkevne som er genial å bruke på blant annet kviser og pigmentflekker. Den gir presis påføring, har en kremet konsistens som er lett å blende ut, og vil gi deg en feilfri hud. Den inneholder benzosyre og alfa-bisabolol som virker beroligende på huden, og vitamin E som inneholder antioksidanter og motvirker mot frie radikaler.

Kommer i 11 farger.

Westman Atelier Vital Skin Foundation Stick

For kombinert hud: Denne favoritten er en kremet og luksuriøs foundation og concealer i ett. Den inneholder antioksidanter og beroligende ingredienser, som lindrer og gir fukt, samt hjelper mot rødhet og jevner ut hudtonen. Den har en myk tekstur som gir en naturlig og strålende finish. Både fin for kombinert, og oljete hudtyper.

Kommer i hele 21 farger.

Skriv melding

Abonner Til toppen