Noe av det beste med sommeren er at huden får farge, urenhetene blir på magisk vis borte og du får en glød som du bare sol og sommerfri kan lage.

Før du vet ordet av det er brunfargen borte og vonde kviser popper ut én etter en før du rekker å si «høst». Du er plutselig speilblank i pannen, rundt nesen og har fire kviser på haken samtidig, i tillegg til de vakre blå ringene under øynene.

Økt talgproduksjon

Dette er helt vanlig og typisk for sesongen vi er inne i nå. Dette skjer fordi huden har blitt eksponert for sol hele sommeren, er uttørket og urenheter blir derfor tilsynelatende borte. Sol er en kortvarig regulering av kviser, og når man har vært mye i solen øker dannelsen av døde hudceller.

Talgproduksjonen øker for å reparere uttørkingen og urenhetene kommer derfor lettere til høsten. Døde hudceller forhindrer refleksjon av lys i huden, og derfor kan huden fremstå som gusten.

Det viktigste du kan gjøre for å bedre hudproblemene, er å bruke en god skrubb.

Det er vanlig å få kviseutbrudd når sommer blir til høst.

Tenk først og fremst at du skal reparere huden etter sommeren. Finn en skrubb som er tilpasset for din hud, og bruk den hver kveld før du legger deg. Smør huden med en fuktighetsgivende krem som ikke er for fet, gjerne med C-vitamin, og for å roe ned urenhetene bør du bruke en krem med A-vitamin og en dyptrensende maske.

Vi på Gimle parfymeri anbefaler også en hudpleietime etter ferien.

Peelinger du kan bruke daglig:

  • Sisley Phyto Blanc Buff & Wash Gel, mild kornet vaskegelè med botaniske planter. Renser og fjerner døde hudceller effektivt.
  • Omorovicza Gentle Buffing Cleanser,skånsomt, men likevel effektivt, eksfolierer denne høytytende rensen raskt og fjerner døde hudceller og urenheter for å gjenopprette en mykere, jevnere og mer glødende hud. Denne rensen gir både en fysisk og enzymatisk eksfoliering, den balanserer huden uten å fjerne hudens naturlig fuktighet.
  • Rudolph Care Facial Scrub Masker en eksklusiv skrubbekrem og dypt virkende ansiktsmaske i et og samme produkt. Denne effektive og skånsomme masken inneholder små eksfolierende korn som renser og fjerner døde hudceller, samtidig som den gir fuktighet, beskyttelse og pleie til huden.

facialscrubmask_100ml_web_kopi

Fuktightskrem med C-vit

  • Amazing Space Formula C Repair Face Cream, Aktiv, vitaminrik og cosmeceutisk ansiktskrem med fløyelsbløt konsistens. Forfiner og utglatter hudens overflate med naturlige hexapeptider fra valnøtt og pleiende sheasmør. Sterkt kompleks av C-vitamin motvirker cellenedbrytingen og stimulerer celledannelsen.
  • Juice Beauty Green Apple Age Defy Moisturizer, Denne næringsrike sertifiserte økologiske fuktighetskremen kombinert med et genialt kompleks fra økologisk eple, sitron og drue juicer, nåringsrike nødvendige fettsyrer, en alders-bekjempende liponsyre, co-enzym Q10, C-vitamin, peptider og DMAE er for å forbedre, pleie og stramme opp aldrende hud morgen og kveld.
  • Omorovicza Intensive Hydra-lifting Cream,  gir umiddelbar løft, synlig plumpeffekt og langvarig, vedvarende oppstramming. En rik, men lett absorberende, anti-aldringskrem tilpasset for daglig bruk. Passer for sensitiv og tørr hud.  Vitamin C (Ascorbyl Tetraisopalmitate) korrigerer hudtonen og hjelper å redusere synligheten av pigmentflekker; den hjelper også å øke syntesen av kollagen og elastin for å gjenopprette elastisiteten.

OmoroviczaIntensiveHydraLiftingCream

Produkter med A-vitamin:

  • Amazing Space Formula A Serum, Reparerende, oppstrammende og super fuktpleiende serum. Gjenoppbygger hudens fibre, reparerer og forfiner effektivt ved skader, arr og rynker. Konsistensen er lett og fin som silke. Tillater huden at puste fritt, utskille avfallsstoffer og oppta oksygen om natten. Perfekt serum under dagkrem med sterk anti-aldrings pleiende og vevsstyrkende peptider, A-vitamin, hyaluronsyre og antioksidanter.
  • Omorovicza Gold Night Drops, virker i tre steg med å jevne rynker, reparere & styrke og gi fuktighet & næring til huden gjennom natten når huden er mest mottakelig for helbredelse.
  • La Prairie Cellular Power Charge Night, Intensiv nattpleie til huden med retinol ( A vit)

35ml_formula-a-small

Masker som virker ut-rensende:

organic_pharmacy_mask_clay_1