Ekspertråd til tørt og statisk hår

Foto: AVEDA

I vinterhalvåret kan håret lett bli tørt, livløst, og statisk. Vi har tatt en prat med Hege Hammersmark Nordhagen, Salong Development Partner for Aveda Nordic. Her er hennes aller beste råd for gode hårdager hele vinteren igjennom.

Ofte endrer vi hudpleierutinen når sesongene skifter,og det samme bør gjelde for håret. Kald og tørr luft, store temperaturforskjeller og økt bruk av lue gir andre utfordringer enn om sommeren. Mange opplever at håret også blir mer statisk i vintermånedene.

The basics:
Heges tips er å bruke en sjampo som gir godt med fuktighet til håret. Avedas fuktighetsserie Nutriplenish er en favoritt. Den er som er “superfood” for håret, beriket med økologisk granateplefrøolje, mangosmør og kokosnøttolje som fukter, gjør håret mykt, og tilfører glans.
Nutriplenish passer alle hårtyper da den kommer i en “light” utgave for tynt fint hår, og “deep” utgave til de grovere hårstråene.


AVEDA NutriPlenish Shampoo Light Moisture

AVEDA NutriPlenish Conditioner Light Moisture

“Det er alltid lurt å bruke en balsam som tilfører ekstra pleie og lukker hårstråenes skjellag”

AVEDA NutriPlenish Shampoo Deep Moisture

AVEDA NutriPlenish Conditioner Deep Moisture

“Det er alltid lurt å bruke en balsam som tilfører ekstra pleie og lukker hårstråenes skjellag”

Quick-fix:
Et akutt stylingtips for et statisk hår er Aveda Air Control hårspray. Spray den gjerne på en kabuki sminkekost for å temme statiske hårstrå tipser Hege.

AVEDA Air Control™ Light Hold Hair Spray


AVEDA Speed of Light™ Blow Dry Accelerator Spray 200 ml

Aveda Speed of Light er et prepp produkt du påfører i håndkletørt hår før andre styling produkter. Det vil motvirke statisk hår og frizz, og redusere tørketiden med 50%! Veldig praktisk for deg som liker å ta dusjen om morgenen..


Og hva hjør man hvis luesveisen har kommet for å bli? Hege tipser oss om Aveda sitt re-styling produkt, Shampowder for å rette på sveisen når du tar av deg luen.


AVEDA Shampowder Dry Shampoo 

Leave-in:
Et leave-in produkt skal påføres i håndkletørt hår før andre stylingprodukter og ikke skylles ut. Aveda Nutriplenish Leave in Conditioner for fine hårstrå eller Nutriplenish Daily Treatment for kraftigere hårstrå vil både gi UV-beskyttelse, varmebeskyttelse opptil 230 grader, og kapsle inn fuktighet i håret ditt i 72 timer!


AVEDA NutriPlenish Daily Treatment

AVEDA NutriPlenish Vitamin Leave-In Conditioner 


Treatments:
Hege anbefaler å bruke hårmasker minst èn gang i uken. En maske inneholder mye mer pleie og fuktighet enn en balsam, og vil kunne gjøre en stor forskjell på kort tid.


AVEDA Nutriplenish Masque Deep Moisture 200ml


AVEDA Nutriplenish Masque Light Moisture 150ml

Aveda sin Nutriplenish Multi-Use Hair Oil er super som en “overnight treatment” for tørt hår. Neste morgen vasker du ut overskuddsoljen. Du kan også massere oljen i hodebunnen, som en “pre-treatment” for en en tørr hodebunn. Hege forteller at “overnight treatments” har blitt veldig populært (Kanskje et resultat av hjemmekontor?)


AVEDA NutriPlenish Multi-Use Hair Oil

Hodebunn:
For å motvirke hodebunnsproblemer i vintersesongen forteller Hege at du bør tørke hår og hodebunn 100% før du legger deg om kvelden, går ut med lue på, eller setter håret i strikk. Mange hodebunnsproblemer skyldes fuktig hår i en av disse tilfellene.

Dersom du har tørr, kløende hodebunn kan du bruke Aveda Scalp Benefits Balancing Shampoo og Conditioner som balanserer fuktighetsbalansen i hår og hodebunn.


AVEDA Scalp Benefits Shampoo 

AVEDA Scalp Benefits Conditioner

Mister du mye hår?
For deg med flatt livløst vinterhår som knekker i spissene, og som opplever sesongbasert håravfall, vil Aveda Invati Advanced 3 trinn system være løsningen. Disse produktene vil bekjempe håravfallet med 53% og styrke hvert hårstrå fra rot til spiss og gi fylde og volum. Serien inneholder ayurvediske ingredienser som ginseng, gurkemeie og amla. Et tilleggs-tips for å motvirke sesongbasert håravfall er å bruke en myk naturbørste og et silkeputevar.

Alle Avedas produkter er veganske, plantebaserte produkter med rene aromaer, som er “cruelty free” og produsert med 100% vind og solcelleenergikraft.


AVEDA Invati Advanced Exfoliating Shampoo Rich

AVEDA Invati Advanced Thickening Conditioner

AVEDA Invati Advanced Hair and Scalp Masque

Skriv melding

Abonner Til toppen