Fire aromatiske energibomber for duftgarderoben.

Tenk deg at du tråkker gjennom en fuktig skogbunn. Irrgrønt gress stryker føttene dine, et geraniumblad knuses mellom fingrene. Eller kanskje sitter du inne i et drivhus. Du lukker øynene, tar inn duften av krydderne, og plantene som strekker seg etter solen. Duften av grønt… Dette er vårt parfymemood nå!

Den kjente nesen Olivier Polge mente at grønne noter i parfyme bringer gnist og følelsen av glede. Er det kanskje derfor grønne noter øker i popularitet nå, i en periode hvor de fleste kan trenge påfyll av positivitet og optimisme?
Det er mange som søkte seg ut i naturen under pandemien. Det er noe beroligende og trygt ved å stirre utover havet, gå en tur i skogen, og å være i ett med moder jord. I vinter har vi elsket å svøpe oss i varme, trygge dufter fylt av røkelse, og trenoter. Nå er våren her og vi er klar for en ny start.

Vyrao, I am verdant
Det er kanskje ingen parfyme som passer bedre enn Vyraos I am Verdant. Inspirert av nye begynnelser, og å kvitte seg med negativ energi er dette en grønn energibombe som nærmest spirer grønn vekst. Her brukes de beste blomster og plantessenser for å virkelig gi deg gode vibrasjoner. Duften har en moseaktig sitrusaroma fra italiensk bergamott og oppløftende syklamen (alpefiol) kombinert med røkelse, iris absolute og appelsinblomst. Bare flakongen er nok til å gi oss en liten boost..

Sisley L’Eau Rêvée d’Alma Eau de Toilette
Sisleys nyeste lansering er en kolleksjon friske dufter som virkelig fanger duften av natur.
D`Alma er grønn og akvatisk, inspirert av den franske landsbygden og det karakteristiske landskapet der med sine innsjøer og elver. Her brukes det kjølige krydderet kardemomme sammen med bergamott og basilikum i toppnotene. I hjertet finner du myk iris, egyptisk sjasmin, og rose, som møter patchouli, vetiver, og trenoter i bunn.

Roos & Roos, Malamata
I Roos & Roos sin “The simples” kolleksjon som ble utviklet under pandemien finner du det friske pustet, Malamata. Ordet betyr “uelsket”, og er inspirert av det Alexandra Roos mener er den (noe ufortjent) uelskede planten i skogen. Her finner du en fantastisk kombinasjon av peppermynte, liljekonvall, patchouli og amber. Duften er vegansk.

D.S. & Durga, Coriander
Det er vanlig å assosiere urter og krydder med varme, men koriander er et kjølig krydder – friskt, grønt, skarpt og gress-aktig. Denne parfymen er inspirert av havbrisen og åsene over Odessa ved Sortehavet, og blander kjølig koriander med grønne limeskall, pepper og marokkansk rosmarin. Resultatet er en musky, tørr og rund duft, med muskatsalvie og geranium i hjertet, og musk, magnolia og muskatblomst i bunnotene.

Kommentarer

[…] å lese mer om duft? Sjekk ut disse innleggene: -Fire aromatiske energibomber til duftgarderoben-Nå går vi “nuts” for gourmandduft! -Tre rene hverdagsdufter for […]

Skriv melding

Abonner Til toppen