Hjemmekontor? Slik blir du en proff multi-masker

Foto: La Mer (@lamer)

Hvis du er en av de som skal ha mye hjemmekontor fremover så er denne saken for deg.

Er det en ting som er genialt ved å jobbe hjemmefra så er det jo at man har masse tid til å bruke ansiktsmaskene som står på badet. Fordi ansiktet består av ulike deler med ulike behov kan du multimaske, som vil si at du for eksempel jobber med porer i T-sonen og fuktighet på kinn. Her kommer en liten guide til hvordan du kan bli en multimasker på beste vis.

Eksfolierende masker:
Masken du starter med. Selv om du har en fet eller en tørr hudtype så er som regel porene i ansiktet litt større på nesen, hake og i pannen ved bryn, altså i T-sonen enn i rammen av ansiktet. Huden som ligger i ytterkant og har mindre porer blir lettere tørr og irritert. Eksfolierende masker kan brukes i hele ansiktet, men legg den i T-sonen først siden dette området tåler å ha på en slik maske lenger enn de tørrere områdene. Slike masker kan føre til noe rødhet så ikke bruk den rett før zoom-møtet.

La Prairie Cellular 3-Minute Peel 40ml

Amazing Space Miracle Mask Deep Micropeel Effect 50ml (Økologisk)

Leiremasker:
En leiremaske er fint å bruke for fete hudtyper som vil trekke ut urenheter og gi huden en skikkelig dyprens. For andre hudtyper er disse ofte fine å legge i T-sonen, med en fuktgivende maske på de tørrere områdene.
Et proff-tips er å ikke la leiremasken sitte på til den er helt tørr. Blir den knusktørr blir huden det også. Skyll den av etter ca 15-20 minutter, men heller før enn senere.

Omorovicza Deep Cleansing Mask 100ml

Beroligende og fuktgivende masker:
Det er alltid deilig å følge opp maskingen med å gi huden tilbake fukt, glød og gnist. Favorittene er fuktmaskene som du også kan sove med! Disse er helt transparente og vårt svar på karantene-foundation. Det som er viktig å huske på er at når du vasker ansiktet igjen etter å ha hatt på en slik maske, er å legge på en krem eller en olje med en gang, slik at de deilige ingrediensene som har trukket ned i huden blir der.

Sisley Black Rose Cream Mask

NUORI Supreme Moisture Mask 50 ml (Økologisk)

Biologique Recherche Crème Masque Vernix 50ml

Fjerning av masken:
Start med å skylle ansiktet i kaldt vann og bruk hendene til å forsiktig fjerne masken. Restene kan du fjerne med en fuktig ansiktsklut. Vær varsom med huden. Kluter og håndkle vil også ha en eksfolierende effekt og huden setter generelt sett ikke pris på å bli behandlet for hardt. Husk at leiremasker og masker med sterke farger kan legge igjen flekker. Vil du unngå det kan du bruke fuktig tørkepapir i stedet.

Omorovicza Cleansing Mitt (in pouch)

Ikke ta helt av:
Og så en liten note to self. Ikke overdriv maskingen helt, det vil mest sannsynlig bare forvirre huden din. Hold deg til 2 ganger i uken på leire og de eksfolierende maskene og husk alltid å følge opp med nok fukt etterpå. Trenger du øyeblikkelig glød og en boost så kan du sjekke ut sheetmaskene fra La Mer, eller tørrmaskene fra Nannette de Gaspè, disse kan du bruke som quick-fix masker når det trengs.

Nannette de Gaspé Vitality Revealed™ Face

La Mer The Treatment Lotion Hydrating Mask- 6 masks

Skriv melding

Abonner Til toppen