Nå går vi “nuts” for gourmandduft!

Det har de siste årene vært stor etterspørsel etter gourmanddufter, parfyme med “spiselige” noter som vanilje, sjokolade, kokos, og karamell. Nøtter komplimenterer disse notene svært godt, og vi ser at flere og flere parfymører gir ingrediensen en større rolle. Her er tre nydelige gourmands som får oss til å “go nuts”.

Kilian Paris, Angels’ Share EDP
En av Kilians absolutte bestselgere og en parfyme som våre kunder ikke får nok av. Kilian Hennessy hyller sin familie som arving til den berømte franske konjakkfabrikken. Angels’ Share er hans mest personlige duft. Den går dypt inn i hans hukommelse, og henter frem duftminnet fra barndommen; “la part des anges” eller “englenes andel” – en fordampning av brennevin i eikefat som blir gitt himmelen og til gudene.

Parfymen inneholder essens av cognac avledet fra brennevin, for å gi den en naturlig karamellfargen. I tillegg til cognac finner vi eik absolute, kanel-essens, tonkabønner, vanilje, og sandeltre. Det som er spennende er at han har lagt praline i bunnotene, som er en konfekt laget av nøtter og i dette tilfelle hasselnøtt. Parfymen blir varm, kremete, og sødmefylt (uten å være for søt) -og den blir elsket av både menn og kvinner hos oss.

D.S. & Durga, Pistachio EDP
Pistasjnøtter er en unik blanding av kremet, nøttete, salt og sødmefull i ett, noe som gjør den ekstremt populær i parfymeverden for øyeblikket. Også i verdenen til D.S. & Durga, som med pistachio har laget sin aller første gourmandduft.

Pistachio er en nydelig aromatisk duft med pistasj i en spennende kombinasjon med kardemomme, brente mandler, patchouli og vaniljekrem. Originalt var dette en “Studio Juice” med et begrenset opplag på 100 flasker, men folk elsket den og heldigvis bestemte de seg for å legge den til sin faste kolleksjon.

Pro Fumum Roma DOLCE ACQVA EDP
Mandler brukes mye som bunnote i parfymer fordi deres langvarige aroma også booster duftens andre noter og gir et sensuelt preg. Du vil ofte se duften av mandler kombinert med lignende søte og nøtteaktige toner, som vanilje eller karamell. Et perfekt eksempel på dette er Pro Fumum Romas DOLCE ACQVA, som fanger lukten av “det søte liv” -Bokstavelig talt. Her finner du uimotståelige duftnoter som kokosnøtt, heliotrop, mandel, vanilje, og tonkabønne.

Andre kjente parfymer med mandel er for eksempel Pro Fumum Romas Confetto, den sensuelle Kilian Rolling in love og Tom Fords ikoniske Lost cherry.

/Gimle Parfymeri

author avatar
Gimle Parfymeri

Skriv melding

Abonner Til toppen