Ny parfymeserie hos oss: Matiere Premiere

Nå får du den fantastiske parfymeserien Matiere Premiere hos oss.

Vi er så stolte over å ha Matiere Premiere i hus. Dennne unike serien er grunnlagt av tre unge menn, en av dem er selveste Aurélien Guichard som har vokst opp i Grasse og er en 7. generasjons nese. Aurélien har kreert parfymer for blant annet Gucci, Narciso Rodriguez og Burberry.

Matiere Premiere betyr “Raw material” og dette er på ingen måte et tilfeldig utvalgt navn. Hver parfyme i serien er bygget opp rundt én hovedingrediens, ett råmateriale som er brukt i sin reneste og mest konsentrerte form. Radical Rose sentrerer seg rundt Rose Centifolia, og Parisian Musk tar for seg verdens eneste vegetabilske musk, ambrettefrøet.
Matiere Premiere har sin egen gård i Grasse hvor de bla. dyrker økologiske rose centifolia, og tuberoser. Parfymene er laget med 85-92% naturlige ingredienser, og har enormt stor vekt på holdbarhet. Ikke spray på noe du ikke liker for denne sitter virkelig i timesvis!

Aurèlien på sitt kontor i naturen i Grasse.Serien består av 10 parfymer som du kan bli litt bedre kjent med her:

Matiere Premiere Crystal Saffron Eau De Parfum 

 “The comfortable brightness of saffron”

Crystal Saffron er seriens nyeste parfyme, men den er allerede blant de mest populære. Safranolje fra Kozani regionen nord i Hellas har den aller høyeste kvalitet du kan finne. Her blir den kombinert med musk -habanolide, som gir den et preg av modernitet og skarphet. Ambroxan gir en avhengighetsskapende effekt og røkelsesolje fra Somalia gir duften tekstur og dybde.

Hovedingrediens: Safranolje fra Hellas
Duftnoter: Røkelsesolje fra Somalia, habanolide musk, ambroxanMatiere Premiere French Flower Eau De Parfum

“The intoxicating smell of a tuberose field at night”

Tuberosen i French Flower er hentet fra Matiere Premieres egen gård i Grasse i Sør-Frankrike. Det er brukt to typer ekstrakter. Tuberose absolue som bevarer blomstens intensitet, og tuberose olje, utvunnet med en gammel teknikk kalt enfleurage, gir duften et moderne og sensuelt preg. Ingefærolje fra Nigeria, teblad olje fra Kina og grønn pæreakkord gir duften en vegetal karakter.

Hovedingrediens: Tuberose absolue og enfleurage
Duftnoter: Ingefær, grønn pære, grønne tebladerMatiere Premiere Falcon Leather Eau De Parfum

“Create a leathery scent inspired by falconer´s gloves”

Falcon Leather er en lærduft, inspirert av “falconers gloves” med bjørketjæreolje fra Finland, cistus olje fra Andalusia, safran og vegetabilsk lærnote. Duften er “smoky”, amber -og læraktig.

Hovedingrediens: Vegetabilsk lærnote, Birch Tar fra Finland
Duftnoter: Ciste labdanum, safran, benzoinMatiere Premiere Radical Rose Eau De Parfum

“An overdose of rose absolute”

Radical Rose er en floral, kraftfull, moderne duft med Rose centifolia absolute som hovednote. Noter av safran og pepperbær fremhever rosens krydrede fasetter, patchouli og labdanum gir duften dybde.

Hovedingrediens: Rose centifolia absolute fra Frankrike, økologisk dyrket av Matiere Premiere i Grasse
Duftnoter: Safran, pepperbær, patchouliMatiere Premiere Encens Suave Eau De Parfum

“A black incense , addictive and carnal”

Incense Suave er en avhengighetsskapende duft med røkelse fra Somalia, labdanum fra Andalusia og benzoin fra Laos. En unik sammensetning av kaffeekstrakt fra Venezuela og vanilje fra Madagaskar gir duften et gourmand preg.

Hovedingrediens: Incense Resinoid fra Somalia
Labdanum, kaffeekstrakt, vaniljeMatiere Premiere Santal Austral Eau De Parfum

 “A sensual white wood”

Duften av sandeltre har et melkete preg, og i Santal Austral har de jobbet for å legge ekstra stor vekt på dette. Her brukes australsk sandeltre i kombinasjon med orris, benzoin og tonkabønner. Duften er myk og kremete, med sødme fra tonkabønnene som nesten kan minne om vanilje på huden. En utrolig nydelig duft of et must for deg som elsker sandeltre.

Hovedingrediens: Sandeltre fra Australia
Duftnoter: Orris, bezoin, tonkabønnerMatiere Premiere Bois D´´ Ebene Eau De Parfum

 “A dark ambery wood”

Bois d’Ebène er en spennende duft med trenoter fra hele verden. Olje fra guaiac tre, cypriol olje og cabreuva olje i kombinasjon med einerbær gjør duften både krydret og frisk på samme tid. 

Hovedingrediens: Olje fra guaiac tre, fra Uruguay
Duftnoter: Einerbær, cypriol, cabreuva olje fra BrasilMatiere Premiere Parisian Musc Eau De Parfum

 “A vegetal woody musk”

Parisian Musc er en urban, universal og moderne musk. Duften er bygget opp rundt verdens eneste vegetabilske musk, nemlig ambrettefrø. Sedertreolje fra Virginia og fiksenblad gir duften en sterk karakter som både kvinner og menn trives godt i. Dette er faktisk en av Lill-Anns favoritter, og en av parfymene grunnlegger Caius bruker mest selv.

Hovedingrediens: Ambrettefrø fra Peru
Duftnoter: Ambrettolide, fikenblad, sedertreMatiere Premiere Neroli Oranger Eau De Parfum

 “A work around the purity of orange blossom ”

Neroli Oranger er en frisk duft som hyller den nydelige appelsinblomsten. Duften er berusende med neroliolje fra Libanon og bergamottolje fra Italia. Noter av ylang-ylang olje og floral musk gir en delikat floral undertone.

Hovedingrediens: Appelsinblomst absolute fra Tunisia 
Duftnoter: Neroli, ylang-ylang, floral muskMatiere Premiere Cologne Cédrat

“A citrus that lasts”

Cologne Cédrat er en sitrusduft med sitronolj, krydrede noter fra pepperolje og mate absolute. Et sniff av denne og du er straks på sommerferie i Italia! Matiere Premiere legger utrolig stor vekt på hodbarhet. De ønsker at du skal legge igjen et “trail” av duft som kjennes hvis du går ut av heisen, eller gjennom et rom. Vi elsker at de har mestret det også på de friske duftene sine som Cologne Cèdrat.

Hovedingrediens: Sitronolje fra Italia
Duftnoter: Sort pepperolje fra Madagascar, rosa pepperolje fra Argentina, mate absolute fra Paraguay


Kommentarer

[…] som må være med fordi denne her på en varm sommerhud er rett og slett totalt uimotståelig! Matiere Premiere bygger opp parfyme helt annerledes enn andre hus. Her finner du ingen topp, mellom, eller bunnote, […]

[…] på Matiere Premiere? Les mer om serien i dette innlegget. Du kan også oppleve seriens 10 andre parfymer i dette Discovery […]

Skriv melding

Abonner Til toppen