Sitrusparfyme er i vinden som aldri før. Her er 4 favoritter!

Sitrusparfymer er både sprudlende og glade, perfekt for varmere vær hvor luften er fylt av sommer og sol. De er ofte inspirert av Italia, hvor parfymøren på lekkert vis gir deg følelsen av solfylte reiser til azurblått hav og late dager langs amalfikysten eller på sicilia. Rett og slett helt perfekt for tiden vi er i nå og sommermånedene vi har i vente. Her er fire av våre favoritter.

Matiere Premiere Cologne Cédrat Eau De Parfum

Matiere Premiere er en relativt ny fransk serie med unike parfymer, grunnlagt av den anerkjente parfymøren Aurelien Guichard. I Cologne Cèdrat hyller han amalfisitronen, som han velger å sette sammen med ulike pepperoljer og mate fra Paraguay. Resultatet er en nydelig sitrusparfyme full av karakter og med ekstremt lang holdbarhet på huden.

D.S. & DURGA Italian Citrus Eau de parfum

Da vi besøkte den noe utradisjonelle parfymøren David bak merket D.S. & Durga i fjor høst, kunne han fortelle oss at mange av parfymene hans er inspirert av Italia. Dette er et land han elsker å feriere i, hvor han lar seg inspirere av alt fra menneskene, maten, havet, og selvsagt landskapet fylt av sitrustrær. Italian citrus er med andre ord hans tolkning av “La dolce vita” med sitron, chinotto, blodappelsin, fiolblader, musk, og eikemose.

Kilian Kologne By Kilian, Shield Of Protection Refillable EdP

Kilian har vært fascinert av de tradisjonelle colognene i åresvis, og for han er denne typiske hverdagsduften som et “skjold” du tar på deg før du møter verden. I hans egen versjon gir han den klassiske sitrusbaserte duften en twist, og gir den et ekstra sprudlende og krydret preg med en spennende kombinasjon av grønn mandarin, rosmarin, og sedertre.

Les Soeurs de Noé Citrus Poetry Eau de parfum

Den unike sammensetningen av sitron, ingefær, pepper, appelsin, eple, og jasmin gir Citrus Poetry en helt egen karakter. Skaperen av merket Nadia Benaisa har alltid en delikat touch på sine parfymer, og her har mesterparfymøren Pierre Wulf hjulpet med å skape en duft basert på hennes aller beste ferieminner. Så liker du sitrus er du rett og slett nødt til å lukte på denne.

author avatar
Gimle Parfymeri

Skriv melding

Abonner Til toppen