Slik blir du pent brun

Er du godt forberedt, kommer fargen raskere. Peeling og en god body lotion gir deg en suveren start på ferien. Ha også som en vane at du dusjer i ferskvann etter å ha badet, enten det er i saltvann eller klor. Følger du disse rådene, er den jevne og lekre brunfargen innen rekkevidde.

Sløs med solkremen
Du skal ikke være redd for å smøre deg med solkrem ofte og med høy faktor, vi skal alle ha respekt for sola og det den gjør med huden vår. Husk at du blir like brun med høy faktor og fargen blir jevnere og varer mye lengre enn hvis du bruker lav faktor og blir brent. Dessuten soler du deg på en sunnere måte som gjør at huden holder seg ung og frisk.

Ta vare på fargen
Ønsker du å gjøre en ekstra innsats for at fargen skal holde seg glødfull og lenge så anbefaler vi at du avslutter dagen på stranden med en dusj og en raus runde med aftersun krem. Fargen vil fremheves og du vil unngå flassing ved at du smører deg med en fet krem.

Det er aldri for sent å skrubbe
Det er veldig viktig å skrubbe huden, selv i sol sesongen og det er ikke slik mange tror, at du skrubber bort fargen. Det er bare de døde hudcellene som forsvinner og fargen blir faktisk mye finere og du vil gløde mer. Men ikke skrubb huden hvis den er sår eller brent etter en dag i sola.TIPS: En fuktighetsmaske som gir massevis av fukt og kan være løsningen for hud som har et akutt uttørkingsproblem etter mange og lange dager på stranda.

Drikk vann
Solen tørker ut huden og vann gjør den bedre rustet til å takle dette. Fuktnivået i huden avgjør også hvor frisk og jevn brunfargen blir. Pass også på å dusje i ferskvann etter å ha badet i sjøen. Saltkrystallene fungerer nesten etsende hvis huden er det minste rød eller irritert.

TIPS: Hvis du blir solbrent, er det bare en ting som gjelder: fuktighet. Smør deg inn flere ganger i løpet av det kritiske døgnet etter at du er blitt brent. Da kan du forhindre at du begynner å flasse senere.

Skriv melding

Abonner Til toppen