Slik får du en god sommer

Nå er det litt ferietid for noen av oss her på Gimle Parfymeri så bloggen vår vil ikke være så aktiv vanlig. Vi legger i tradisjonens tro ut  våre tips på hvordan du kan få en perfekt avslappet sommerferie. Mye har vi skrevet før, og noe er nytt.

1. Nyt

Nyt hvert sekund av ferien. Sug inn alle inntrykk og vær tilstede i øyeblikket. Finn roen på din måte. Gå ut i naturen og se hvor vakkert det er. Bilde er fra Hestehagan i Sørkedalen bare 15 minutter fra Oslo sentrum.

 

 

2. Hvil

Det er viktig at kroppen får restituert seg skikkelig i sommerferien. Det er ofte mye stress rett før en ferie, og da trenger kroppen tid til å kommer seg til hektene igjen. Ikke legg for mye planer.

Vi elsker øyeputen fra Holistic Silk fylt med deilig avslappende lavendel som kan brukes når du bare vil ha en avslappet stund.

Holistic Silk Øyepute Lavender

Silke, lavendel øyepute fylt med økologiske frø.
Hjelper mot slitne øyner, hodepine, migrene, bihulesmerter, feber, søvnproblemer, for å roe angst og redusere hovne øyner.
Den er også vanlig å bruke i Yoga for avslapning på slutten av timen for å “tømme hodet”.
Med bakgrunn i akupressurens prinsipper for klarhet og ro, vil denne beroligende øyeputen legge ett lett avslappende trykk på trøtte øyner uten å ødelegge huden,

Neom Daily De-Stress Face, Body, & Hair Oil

Den sofistikerte og distinkte blandingen består av blant annet av jasmin som er hyllet for sin evne til å inspirere sansene og virker oppløftende. Denne unike duften er satt sammen med rosentre utvalgt for sine roende og varmende egenskaper som balanserer kropp og sinn samt beroligende lavendel.

 

3.Pust

Trekk pusten godt ned i magen opp til flere ganger om dagen. Stress henger lenge i og vi har en tendens til å puste overfladisk. Får vi pusten helt ned i magen, vil kroppen automatisk tenke at vi er avslappet og da blir vi det.

Amazing Space Sun Set The Scent Of Relaxation

Naturens reneste parfyme. Eksotisk med ylang ylang, lavendel og geranium. De avspennende essensielle oljene virker sterkt avstressende og har en roende terapeutisk virkning. Stimulerer nervesystemet, og virker beroligende på både kropp og sjel. Anbefales også for aromaterapeutisk virkning ved inhalering eller på hodeputen som “god natt olje”. Påføres i minimalemengder på for eksempel håndledd.

Holistic Silk Yogamatte

Matte av fleece og falskt lær fylt med lavendel. Denne stilfulle Holistic Silk Yoga matten kan brukes med tanke på meditasjon og Pilates.

 

4.Lek

Legg bort telefoner og lap-topper og finn frem gamle spill og kortstokker. Ubongo er et morsomt brettspill med litt hodetrening samtidig. Alle barn elsker når voksne leker med de.

Kubb er en morsom utendørslek for hele familien.

 

5. Les

Å lese en god bok eller flere hører ferien til. Det er godt å kunne “flykte” litt og leve seg inn i en annen verden.

“Størst av alt” av Malin Persson Giolito

“Bjørnstad” av Fredrik Backman

For mer tips kan du klikke her på Bokkilden.no

 

 

 

6. Spis

Spis masse deilig mat. Det trenger ikke være så sunt hele tiden, men legger man litt sjel og tid i matlagingen vil også sunn mat smake deilig.

Mat bloggen Mye smak i ren mat har masse deilige oppskrifter som i hver fall vi skal prøve oss på i sommer.

 

7. Beveg

Selv om vi er på ferie betyr det ikke at vi skal sitte helt stille. Bevegelse av kroppen er kjempe viktig, ellers så stagnerer vi helt. Vi synes ikke sommeren er tiden for å svette inne i mørke treningsrom. Kom dere ut i naturen for det er så vakkert nå. Ta dere en svømmetur eller ro en båt. All bevegelse er bra for kroppen vår, og når vi att på til  kan produsere litt endorfiner blir både kropp og sjel glad. 7 Minute Workout Challenge er en enkel måte å trene på, og det beste er at du kan gjøre den ute i naturen.

8. Beskytt

Om sommeren er det flere ting vi må beskytte oss mot, og huden trenger kanskje litt ekstra hjelp med sol, stikk, uttørking etc.

Beskytt deg mot solen med solkremer og aftersun produkter. Vi har det beste utvalget av både vanlige og økologiske solkremer og aftersun.

For å beskytte deg mot insekter er lavendel et godt våpen, og er også fantastisk på sår da det virker antiseptisk.

Amazing Space Antiseptica Lavender & Rosemary Oil 

Antiseptisk konsentrat, passer til problem hud, eller som duftopplevelse. Sterkt antiseptisk konsentrat med avspennende aromaterapeutisk duft! Virker betenndelseshemmende på en plaget hud. Bruk kun 1 dråpe, som fordeles på de punkter, som skal behandles.

erbaviva Baby Lip And Cheek Balm

For sprukne lepper, kinn og hender, hjelper vår nye økolgiske balm til med å pleie og hele tørr hud samtidig som den skaper en barrière som beskytter huden. En favoritt hos mange.

The Organic Pharmacy Skin Rescue Oil

Den ultimate oljen for huden, spesialdesignet for sta, tørr flassende hudtilstand. Gjenoppretter elastisitet til huden og reduserer arrdannelse.

For tørr flassende hud. Spesialdesignet for sta, tørr, flassende hudtilstand. Denne ultimate oljen inneholder ekstrakter av Chickweed, Evening Primrose og Tamanu, en unik ekstrakt fra South Seas som umiddelbart beroliger og beskytter huden.

9. Dyrk

Det er utrolig tilfredsstillende å dyrke eller høste av egne planter enten det er i en stor have eller i noen krukker. Man trenger ikke legge listen så høyt. Bare det å kjøpe noen krydderplanter og sette de ned i en krukke med jord er en god følelese. Tomatplanter er også noe som er lett å holde og som gir en god følelse når du kan bruke de i matlagingen, og de smaker himmelsk.

 

God sommer alle sammen!

Skriv melding

Abonner Til toppen