Ukens obsession: Fiken har oss “under his spell”.

Fiken inneholder en blanding av søte, kremete toner, og bitre grønne komponenter, som gjør den fruktig, med en interessant vri. Parfymer med fiken får ofte en nydelig balanse av sødme og friskhet som blir rimelig uimotståelig. Her er noen av våre favoritter for deg som ønsker å drømme deg bort til en solrik dag i middelhavet.

Pro Fumum Roma, ICHNVSA
I Ichnusa tar Pro Fumum Roma deg med på en reise til Sardinia. Tenk deg en kombinasjon av frisk havbris, og emeraldfarget sjø, et fikentre blafrer i vinden. Denne herligheten åpner med friske grønne noter av nyslått gress, og fikenblad, før du kjenner lukten av selve fikentreet i hjertet. Den rundes av med myke toner av myrt og høy.

Debaser, D.S. & Durga
Debaser er D.S. & Durgas svar på en varm sensommerdag i august, med rockemusikk på radioen. Den er oppkalt etter bandet Pixies hitsingel, og er en berusende kombinasjon moden fiken, iris, kokosmelk, tonkabønner og trenoter.


GQ skriver nylig i en artikkel;
“D.S. & Durga’s Debaser Perfume Will Make You Smell Like a Rock Star”

Holy ficus, D.S. & Durga
Brooklyn-duoen har også laget et skikkelig behagelig lys med duft av fiken! Her kombinerer de frukten med kardemomme, røkelse, ingefær og safran. Lyset dufter akkurat nok (eller lite nok) og fyller rommet med følelsen av spirituelle India, og gir en salig, indre ro.

Blu Mediterraneo Fico Di Amalfi, ACQUA DI PARMA

En forfriskende, spektakulær duft som overrasker på samme måte som utsikten fra Amalfikysten! Denne lette og freshe duften åpner med karakteristiske noter av bergamott, sitron og grapefrukt, med fikennektar, rosépepper og jasmin i hjertet. Behagelige bunnoter av fikentre, sedertre og benzoharpiks balanserer den.

Les Eaux Figuier Eden EDT, Giorgio Armani Privè
En nydelig bløt og fløyetsaklig duft som viser frem alt fikentreet har å by på. Med denne duften ønsker Giorgio Armani å gjenskape den varme stillheten av italienske sommerkvelder på øyen Ischia, som ligger vest i Italia. For å fange duften av dette paradiset brukes en fløyelsaktig grønn fiken akkord som plasserer fruktens skall og sukkerholdige saft i kontrast til den sitrusaktige og treaktige friskheten til bladene og barken.

Med sitrusskall, mandarin, Rosa Pepper, Gress, Grønn fiken akkord, te blader, tre, Rav, Marokkansk Iris og Amber.

author avatar
Gimle Parfymeri

Skriv melding

Abonner Til toppen