Rene hverdagsdufter for høsten.

Vi ønsker alltid å lukte godt, men det er ikke alltid vi ønsker å stikke oss ut med parfymen. Noen ganger er man heller ute etter den “rene” følelsen i en duft, noe som lukter behagelig og fresht, og som funker uansett humør eller anledning. Her er tre forslag på hverdagsdufter som har en cleant uttrykk, uten å bli kjedelige.

La Bouche Rouge Nude L’Extrait De Parfum
Franske La Bouche Rouge er et luksusmerke med fokus på bærekraft. Da grunnlegger Nicolas Gerlier oppdaget overforbruk av naturlige ressurser innen parfymeindustrien, utfordret han noen av de fremste parfymørene i bransjen til å skape parfymer ved bruk av en ny teknologi, kalt «upcycling», hvor man bruker ingredienser som vanligvis ville blitt kastet. “Nude” er en av til nå seks parfymer fra La Bouche Rouge, og navnet er svært beskrivende for duften. Denne er nær og inviterende, og svært feminin i uttrykket. Rose, iris, fiken, sedertre, og musk gjør den til en myk og pudret parfyme som kan minne litt om kasjmirgenseren i garderoben.

D.S. & DURGA, I don’t Know What 
Inspirert av det franske uttrykket “Je ne sais quoi” har David fra det New York baserte merket D.S. & Durga laget nettopp det, en duft som du ikke helt får taket på. Det lukter utrolig godt, men man klarer ikke sette fingeren på hva det lukter. Denne parfymen er i hovedsak laget for å forsterke andre dufter og parfymer, men brukes av mange alene. Med bergamott essens, iso e super, vetiver acetate, og ambrox super.

Régime des Fleurs Là-Bas 
“Imagine if The 6th Arrondissement’s Saint Sulpice church were transported to Upper East Side.” 
Régime des Fleurs grunnlegger Alia Reza er fransk, men bor i New York, og parfymen Là Bas, fransk for “over there”, beskriver følelsen av å alltid lengte etter det andre stedet.
Dette er den kraftigste av de tre vi har plukket ut, men fordi den er så varm og bløt syns vi den er perfekt for sesongen vi går inn i. Denne er laget med blant annet sitrus og rosmarin, rose, patchouli, lær, og eikemose.

author avatar
Gimle Parfymeri

Skriv melding

Abonner Til toppen